Elektronik İmza

Kullanım Alanları ?

Elektronik İmza E-imza Nedir ?

Elektronik imza, bir belgenin veya bir veri kümesinin kimlik doğrulaması için kullanılan dijital bir araçtır. Geleneksel ıslak imzaya dijital bir alternatif olarak düşünülebilir. Elektronik imza, belirli bir bireyin kimliğini doğrulamak ve belgenin içeriğinin değiştirilmediğini garanti etmek amacıyla kullanılır.

Elektronik İmzanın Özellikleri Nelerdir ?

Bir kağıda elle atılan ıslak imza nasıl o imzanın sahibini tanımlıyorsa,

e-imza da hukuki olarak kişiye aynı hak ve yükümlülükleri sağlamaktadır. Yukarıda yaptığımız tanımamaya ek olarak, elektronik imzayı en kısa ve anlaşılır olarak; elektronik veriye eklenen kimlik doğrulama amacıyla kullanılan bir çeşit elektronik iz şeklinde tanımlamak mümkündür. Elektronik olarak imzaladığınız bir elektronik dokümana eklenen e-imza verisi o dokümanın size ait olduğunu hukuksal olarak kantlar. Aynı zamanda söz konusu dokümanın içeriğinin başka birileri tarafından değiştirilip değiştirilmediğini ortaya koyar. Tüm bunların yanı sıra elektronik imzanın birçok özelliği bulunmaktadır.

Kimlik Doğrulması

Gerçek ve şüpheye yer bırakmaksızın belgeyi gerçekte kimin imzaladığının kanıtı olan elektronik imza, imzalanan belgeyi somut ve tanımlanabilir varlığa bağlar.

Veri Bütünlüğü

Veri bütünlüğü sağlayan elektronik imza, imzalamadan önce dokümanın başka kişiler tarafından müdahale edilmediğinin de kanıtıdır. Elektronik imza, ikili bite bağlıdır. Bu sebeple başka bir belgeye eklenemez veya dahil edilemez. İmzalanan belge başlı başına tek ve gerçek dokümandır.

E- imza İnkar Edilemez

Günümüzde pek çok davaya konu olan sahte imza, elektronik imza ile tarihe karışıyor. Kişinin kendi iradesi ile attığı imza taklit edilemez, kopyalanamaz. Başka bir belgede farklı bir amaç için kullanılamaz. Başka bir ifadeyle, elektronik imza mahkemede imza sahibinin aslında imzayı yarattığının kanıtı konumundadır.

Ayrıca elektronik imza, sahibi kesinti yaşamadan işlem yapabilmek için güvenli ve doğru bir tanımlama yöntemi sağlamayı amaçlamaktadır. En geniş haliyle elektronik imzanın tanımı, geçerli yetki alanına göre değişkenlik göstermektedir. Çoğu ülkede ortak payda, aşağıdakileri gerektiren gelişmiş bir elektronik imza seviyesidir.

Siz de yeni nesil dijital teknoloji ile devreye giren elektronik imza ile özelikle ticari ve hukuki alanda çalışmalarınızı güvenle sürdürebilirsiniz. Sertifika tabanlı elektronik imzalar en gelişmiş, uyumlu ve güvenli e-imza türü olarak hayatımızı kolaylaştırmaya devam ediyor. Her imza sahibinin kimliğinin ve belge özgünlüğünün en yüksek güvenceyle koruma altına alınan, dijital kimlik sertifikası ile desteklenen güvenilir e-imzayı tercih edin.

E-imza nedir veya başka bir ifadeyle elektronik imza, nedir sorusunu cevaplamaya çalıştık. Daha fazlası için bizi arayabilirsiniz.

Tüm E-İmza altyapılarında kullanıma uygundur

E-Devlet

T.C. Sağlık Bakanlığı Ortak Giriş Noktası

Reçetem Bilgi Sistemi

T.C. Ticaret Bakanlığı

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü

E-TUYS (T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı)

PTT KEP

Türkiye Noterler Birliği

Enerjisa

Merkezi Kayıt Kuruluşu E-YKS

Tübitak

KEPPort

EÜTS (E-KENT)

Logo Yazılım

BizNet

Cyberwise

EGA Yazılım (Api)

Login Bilgisayar

Netsim Yazılım

Sentez Bilgisayar Yazılım

Smart Dönüşüm

Uyumsoft Kurumsal Iş Sistemleri

Dipos / Zetacad

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı

Sağlık Bakanlığı EBYS

ÜTS (Ürün Takip Sistemi)

Gelir İdaresi Başkanlığı

Orman Genel Müdürlüğü

UYAP (Login Ve İmzalama)

TÜRKKEP

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Merkezi Kayıt Kuruluşu E-Şirket

Belgenet

KEPKUR

Toroslar EDAŞ

Zirve Yazılım (Paraşüt)

Luca Yazılım

CBKSoft Yazılım

EDM Bilişim (Kep)

Kolaysoft Teknoloji

Mysoft

Orka Yazılım

Sigorta Bilgi Gözetim Merkezi

Uyumsoft Bilgi Sistemleri

Gasline

Proaktif Dijital Yönetim ve Eğitim Sistemleri